Sådan lyder overskriften på en invitation til en uformel workshop mandag d. 27. februar kl. 16 i Lønstrup. Arrangørerne er LAG Nord og foreningen Vendsyssel Fødevarer, som har 46 lokale fødevareproducenter som medlemmer.
”Vi har i lang tid mærket stor interesse for lokale fødevarer”, siger foreningens formand, Annette B. Sørensen, som sammen med sin mand, Henrik Sørensen, driver Hybengaarden ved Jerslev. ”Og samtidig kan vi se, at folk – både de lokale og turisterne – gerne vil opleve noget – og også er villige til at betale for gode, autentiske oplevelser. De vil simpelthen opleve og smage på Vendsyssel”. Derfor har foreningen i samarbejde med LAG Nord inviteret til en workshop, som afholdes på Hotel Kirkedal i Lønstrup.
LAG Nord uddeler midler til udvikling i landdistriktet og koordinator Tove Fønss fortæller, at man meget gerne påtager sig rollen som facilitator eller brobygger med det formål, at de mange foreninger, iværksættere og turisme-aktører, som findes i Vendsyssel, bedre kan lære hinanden at kende. ”Vi har kendskab til rigtig mange ildsjæle og gode projekter i Vendsyssel og nogle gange sidder vi og ønsker, at de møder hinanden for så er vi sikre på, at nye ideer nok skal opstå”, siger Tove Fønss.
Idéen med workshoppen, som er for aktører i hele Vendsyssel, er at skabe nye bekendtskaber, som måske kan munde ud i nye aktiviteter og oplevelser til både lokale og turister. ”Det handler om at tænke ud af boksen”, siger Tove Fønss, at søge netværket og fortælle om sin egen aktivitet. Det kan f.eks. være at kombinere kunsthåndværk med lokale fødevarer. Eller naturoplevelser, vandre- og cykelture, med besøg hos lokale producenter. Mulighederne er mange”, slutter Tove Fønss.
Hos Vendsyssel Fødevarer fortæller formand Annette B. Sørensen, at man allerede er i gang med flere idéer, bl.a. bliver der til sommer arrangeret ”Smag på Vendsyssel”-arrangementer forskellige steder.
Deltagelse i workshoppen er gratis, men tilmelding er påkrævet, da der er et begrænset antal pladser. Fristen er fredag d. 24. februar kl. 12, og tilmelding kan ske enten til LAG-koordinator Tove Fønss (tf@lagnord.dk) eller på email: smag@vendsysselfødevarer.dk.
Kilde: Vendsyssel Fødevarer