Suvo
Tøjeksperten Aabybro
Kaffebaren
Mortensens Mad
Ertmansfisk

Nordjysk folketingsmedlem mødtes med sommerhusudlejningsbranchen forud for samråd med erhvervsministeren

Venstres nordjyske folketingsmedlem Anne Honoré Østergaard har efter erhvervsstyrelsens vejledning, der foreslår en reducering af udlejningsperioden for sommerhuse, indkaldt til møde, for at sætte fokus på, hvilke konsekvenser begrænsningen af udlejningsperioden vil have for sommerhusudlejningsbranchen og lokalsamfundene, der er afhængige af turisterne. Venstre er meget kritiske over for at ændre på de gældende regler for sommerhusudlejning.

I sidste uge mødtes Anne Honoré Østergaard sammen med en række relevante interessenter, for at tale om, hvordan sommerhussudlejningen langs den jyske vestkyst ville blive påvirket af en begrænsning af udlejningsperioden.

Mandag formiddag var turen kommet til at tale om, hvordan vejledningen fra erhvervsstyrelsen ville påvirke udlejningen langs den jyske østkyst samt Limfjorden. Mødet blev afholdt i Hobro, hvor også Borgmester i Mariagerfjord Kommune, Mogens Jespersen, deltog.

”I Venstre er vi meget skeptiske over for de pludselige ændringer af sommerhusudlejningsreglerne. Derfor tog jeg kontakt til direktør for Destination Himmerland, Jimmi Stæhr-Petersen, som var meget behjælpelig med at invitere relevante aktører til mødet. Vi har haft et rigtig godt møde i dag, hvor det er meget tydeligt at opleve, at alle er meget bekymret – og jeg deler deres bekymringer – for de omkostninger begrænsningen på sommerhusudlejningen vil medføre” siger Anne Honoré Østergaard.

Ferieudlejernes Brancheforening vurderer, at erhvervsstyrelsens vejledning vil påvirke 6.400 sommerhuse. Disse sommerhuse står alene for knap 8,6 millioner overnatninger og det afleder en omsætning i kystturisme på 7,8 milliarder kroner.

Erhvervsministeren Simon Kollerup har i weekenden udtalt, at den nye grænse for sommerhusudlejning skal være tættere på 41 uger end 35 uger. Denne udtalelse kommer efter, at der har været meget kritik over for planerne om at ændre på sommerhusudlejningsreglerne.

”Det som står mest tydeligt er, hvor meningsløs vejledningen fra erhvervsstyrelsen er. Det er mere nødvendigt end nogensinde før at understøtte turismen, for den har meget trange kår efter et ekstraordinært år præget af corona. Jeg synes, at ordene fra erhvervsministeren skaber endnu mere usikkerhed, for socialdemokratiet har åbenbart en klar strategi i forhold til at begrænse sommerhusudlejningen og skabe dårlige kår for turisme og lokalsamfundene. Jeg er meget uforstående over for denne strategi. Det er ikke den vej Venstre vil ” siger Anne Honoré Østergaard.

 

Hotel Phønix
Minitel
Kaffebaren
Bilhuset Biersted A/S