Med opstart tirsdag d. 25. februar 2024,
Hjælp naturen – bliv Biavler
Honningbier er en vigtig del af naturen og landbrugets bestøvende insekter.
At passe på bier og andre insekter er vigtigere end nogensinde.
Interessen for at holde honningbier, og lave sin egen honning, har de senere år været i vækst, og der er plads til mange flere hobbybiavlere i den danske natur og kulturlandskab.
Bæredygtighed er et af tidens varme emner og biavl er i høj grad bæredygtigt. Bierne arbejder med rent naturlige ressourcer, der alle stammer fra området
de bor i. Og kvitterer med at bestøve blomster, der bliver til bær og frugter,
eller frø der spirer til nye planter. Al bivoksen genanvendes. Bierne kan overvintre på egen honning og dertil lave et overskud af honning, det mest bæredygtige sødemiddel der findes, hvis det er produceret lokalt.
Biavl er en friluftsinteresse, man kan være sammen om.
Mange biavlere har egne bier, og ofte er flere familiemedlemmer engageret i arbejdet, men i stigende grad dukker der, fællesskaber frem, der drejer sig om at holde bier, sælge honning, brygge mjød, støbe lys af bivoks, lave cremer, salver og tinkturer med blandt andet propolis og bivoks og fremstille genbrugs ”beewraps” med bivoks, til erstatning af aluminium og plastfolie i madpakker og køleskabe.
Kurset i Hanherreds Biavlerforening afholdes over 5 aftener med teoretisk undervisning i Halrimmen, og fortsætter i mere praktisk biavl herefter i foreningens skolebigård, der er beliggende nær Fjerritslev. Spørgsmål om kurset, eller tilmelding til, kan ske ved henvendelse til foreningens formand Lars Bo Christensen, Bjergets vej 66, Gjøl, 9440 Aabybro, Telefon 21446288, Mail larsbo@ulvedybet.dk