Suvo
Nordjyske Bank
Podi
Kaffebaren
Springeren
Mortensens Mad
Aabybro Skov og Have

Aalborg Teater har lørdag den 20. november 2021 Danmarkspremiere på Jeg er vinden af den norske dramatiker Jon Fosse på Lille Scene.

Kan man være lykkelig, når man er ulykkelig?
Vi bilder os ind, at vi kan udtrykke alting gennem det talte sprog. Men vi kommer ofte til kort, når vi forsøger at sætte ord på det, vi ikke forstår – og på det, der gør allermest ondt. Hvad skal man gøre, når sproget pludselig føles utilstrækkeligt?

Den Ene og Den Anden er to venner, som rejser afsted i en lille båd på et stort ocean. I fællesskab bevæger de sig ind i et minde om noget, der var engang. De er på udkig efter, hvad livet egentlig er, og hvordan det kan leves.

I dette flydende univers, hvor Den Ene stadig er i live, men længes efter døden, udfordres grænserne mellem fantasi og virkelighed. Undervejs på deres færd gør Den Anden alt, hvad hun kan for at hjælpe Den Ene i sine forgæves forsøg på at få sagt det, der ikke lader sig sige.

“Det er en forestilling, som er meget poetisk og utrolig flot skrevet,” siger instruktør Camilla Kold Andersen om forestillingen og foresætter:

“En meget sproglig fortælling, der dybest set handler om, hvor svært det er at tale med hinanden.”

Medvirkende
Rollerne som Den Ene og Den Anden spilles af Karla Rosendahl og Marie Knudsen Fogh. Aalborg Teaters nye husinstruktør, Camilla Kold Andersen, debuterer med denne forestilling, som udforsker, hvad sproget kan – og hvad det ikke kan. Scenografien til forestillingen er skabt af Ditte Marie Walter Tygesen.
Jon Fosses tekst er oversat af Madam Nielsen.

Jon FosseJon Fosse er en af verdens mest oversatte og spillede dramatikere. Fosse er kendt for sin ordknappe og præcise stil såvel som sine mangefacetterede figurer, der altid rummer flere lag, end man først lige tror.
Jon Fosse, er en af de helt store skikkelser i europæisk samtidslitteratur. Han blev født i Haugesund, men voksede op i et område, der hedder Strandebarm, som ligger ved bygden Kvarm i Hardanger. Det er et område, som er præget af den meget dramatiske natur i form af enorme fjelde, dybe dale, de store norske fjorde og ikke mindst havet – Atlanten. Den voldsomme natur, som Fosse så at sige er vokset op midt i, danner et vigtigt bagtæppe for hans digtning.

Jon Fosse har skrevet en stor mængde litterære værker, romaner, lyrik, kortprosa, og ikke mindst skuespil. I 1994 skrev han sit første drama, Og aldri skal vi skiljast, som blev uropført på teatret Den nationale scene i Bergen. Kort efter slog han for alvor igennem i hele Europa med skuespillene Namnet og Nokon kjem til å komme. Sidstnævnte, som på dansk hedder Nogen vil komme blev opført på Café Teatret i København i 1998. Siden dengang er Fosses skuespil blevet opført talrige gange i hele verden med Tyskland, Frankrig og Japan som nogen af de lande, der i særlig grad har kastet deres kærlighed på hans tekster. I 2015 modtog Fosse Nordisk Råds Litteraturpris, og han har de seneste mange år været en af dem, der gættes på, som mulig modtager af Nobelprisen i Litteratur. Den har han dog endnu til gode.

Spilleperiode
Jeg er vinden spiller på Aalborg Teaters Lille Scene fra 20. november til og med 18. december 2021. Der spilles mandag til fredag kl. 20.00 samt lørdage kl. 16.30.

Kilde: Aalborg Teater

Faarup skovhus
Minitel
Kaffebaren
GF Forsikring