Livredderne opfordrer til, at man straks alarmerer TrygFonden Kystlivredning, hvis man ser nogen, der er i nød. Det er ikke alle, der har de nødvendige svømmefærdigheder og kvalifikationer, der kræves for at foretage en redning i vandet.
Er man på stranden og ser nogen i problemer, kan man forsøge at redde vedkommende ved at kommunikere beroligende med ord, øjenkontakt og kropssprog og ved at række noget langt, fx en gren, trøje, parasol, bådshage, åre, pagaj el.lign., og trække personen ind. Er personen for langt væk til, at man kan række noget til vedkommende, kan man i stedet kaste en genstand, som kan flyde og/eller trække den nødstedte ind. Det kan fx være en redningskrans med line. Vurderer man, at situationen er alvorlig, skal man straks alarmere 1-1-2.
Livredderne har sidste uge haft 6 livreddende aktioner, 150 førstehjælpsaktioner, 355 forebyggende aktioner og 6.963 oplysende indsatser. Dette er landsdækkende. Derudover har de været ude med flere specifikke aktioner indenfor uge 27, hvor de har reddet far og søn fanget i et revlehul, bragt en familie sikkert i land fra en gummibåd og hjulpet fire personer på et Stand Up Paddle board samt en mor og søn på et board.
For at redde en person i nød skal man altså følge retningslinjerne i tal-ræk-kast-remsen. Det er vigtigt, at man ikke selv kaster sig i vandet, hvis man ikke har de rigtige forudsætninger. Det er derfor vigtigt, at man altid straks alarmerer TrygFonden Kystlivredning, hvis man er vidne til en nødsituation på stranden.
Læs mere på www.respektforvand.dk.