Kaffebaren
Tøjeksperten Aabybro
Kaffebaren
Mortensens Mad
Ertmansfisk

Tusindvis af virksomheder venter stadig på kompensation – minister i samråd

Fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen mødte tirsdag d. 12. januar op til åbent samråd, indkaldt af Venstre. Samrådet omhandlede de massive forsinkelser i behandlingen af ansøgningerne til covid19- hjælpepakkerne til erhvervslivet. Blandt indkalderne til samrådet var det nordjyske folketingsmedlem Anne Honoré Østergaard.   

” Vi har indkaldt ministeren til samråd, fordi vi står i en situation, hvor den lange sagsbehandlingstid risikerer at smide virksomheder ud over kanten. Mange virksomheder er få dage fra at måtte gå konkurs, og sagsbehandlingstiden spiller derfor en afgørende rolle. Selvom ministeren brugte mange flotte ord, så vi alt for lidt handling. Venstre gav på samrådet i dag eksempler på en lang række problemer, som virksomhederne står overfor ift. hjælpepakkerne, men ministeren var ikke indstillet på at finde løsninger på problemerne. Dette til trods for, at statsministeren i søndags sagde, at regeringen var klar til at justere hjælpepakkerne, hvis det måtte blive nødvendigt”, siger Anne Honoré Østergaard.

Venstre spurgte til samrådet ind til, om regeringen har yderligere hjælp på vej til de danske virksomheder. Hertil svarede Dan Jørgensen: 

”Ud over at der kan være ordninger, som vil blive forlænget, fordi der er restriktioner, der bliver forlænget, så er det ikke sådan, at regeringen ligger klar med forslag til nye ordninger”.

Til samrådet lovede den fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen dog, at man med en rimelig forventning kan få svar senest inden for 18 dage, hvis man har søgt om at få del i nogle af de økonomiske hjælpepakker, som Folketinget har vedtaget:

”Jeg er glad for, at ministeren for første gang kunne sætte et konkret mål for, hvor lang tid behandlingen af alle typer ansøgninger må tage. Det har vi længe manglet, og i Venstre vil vi holde godt øje med, at det også bliver efterfulgt. Når det er sagt, bekymrer det mig, at regeringen ikke er klar til at løse de konkrete problemer, vi står overfor mht. hjælpepakkerne. Det drejer sig eksempelvis om en ulogisk forskelsbehandling mellem lønmodtagere og selvstændige, ligesom der er problemer med at sikre hjælp til underleverandørerne. Der er dybt bekymrende, at regeringen ikke har til hensigt at finde en løsning på disse problemer”, siger Anne Honoré Østergaard.

Ifølge Erhvervsministeriets oplysninger mangler 8.400 ansøgninger stadig at blive behandlet, og bl.a. SMV Danmark har kunne berette om, hvordan de har medlemmer, der stadig venter på betaling fra august.

” Det er ikke rimeligt, at så mange virksomheder og selvstændige må leve på bankens nåde, fordi de endnu ikke har fået den kompensation, som de ellers er berettiget til. Det drejer sig om tusindvis af flittige borgere, der normalt er med til at finansiere vores velfærdssamfund i form af jobskabelse og store indbetalinger af moms og skat. De bidrager flittigt, og det er simpelthen ikke i orden, at de bliver ladt i stikken”, siger Anne Honoré Østergaard.

 

Samrådet med erhvervsministeren blev afholdt d. 12.01.2021 kl. 08:45-09:45 på Christiansborg. 

Anne Honoré Østergaard
Hotel Phønix
My-Sandwich
Beauty by Kramer
GF Forsikring