Fra og med d. 1. maj klimakompenserer TUI for alle nordiske kunder, som rejser med rejseselskabets egne flyselskab, samt for dem som bor på TUI’s egne hoteller. Det betyder, at udslippet fra rejserne kompenseres, ved at samme mængde udslip mindskes et andet sted. Det drejer sig sammenlagt om 2000 flyafgange og over 200 hoteller, som nu kompenseres. TUI er det første af de store danske rejseselskaber til at klimakompensere.
”Min vision er, at vi skal være klimaneutrale i 2030,” siger Alexander Huber, Direktør for TUI i Norden.
Kompensationen gælder samtlige nordiske kunder og sker uden ekstra omkostning for den rejsende. Kunder kan fra og med i dag se, hvilke hoteller og afgange som kompenseres, og dermed aktivt vælge mellem over 2000 flyafgange og 200 hoteller for en mere bæredygtig rejse. Klimakompensationen er næste skridt i TUI’s omfattende arbejde med bæredygtighed.
”Vi har arbejdet i mange år med at mindske vores påvirkning på klimaet og nu tager vi næste skridt. Det her er en stor investering, vi gør, for at sikre at vores kunder kan føle, at de kan fortsætte med at rejse. Samme mængde kuldioxid som flyet og hotellet slipper ud, sørger vi for at reducere et andet sted, hvor det er lettere at reducere udslippet. Vores kunder vil rejse mere bæredygtigt og vi har allerede gjort meget for at mindske udslippet. Dette er et yderligere skridt i den retning,” siger Alexander Huber, Direktør for TUI i Norden.
Sådan klimakompenseres din rejse
TUI har valgt South Pole1 som partner til at støtte projekter inden for rammerne for FN’s Clean Development Mechanism (CDM), en ramme defineret under Kyotoprotokollen. Projekterne genererer energi fra sol, vind, vand og biogas i Indien, Thailand og Vietnam, i regioner hvor fossil energi som kulkraft ellers var blevet anvendt, hvilket havde medført høje udslip af drivhusgasser. Men hvor man nu med penge fra klimakompensation investerer i genanvendelig energi og undgår udslip.
”At rejse er fantastisk. Det giver mulighed for at tilbringe tid med familien, samt at opleve nye steder og kulturer. Samtidig bidrager turismen til arbejdspladser og udvikling af lokalsamfund. I mange lande er turismen en af de vigtigste indkomstkilder. Vores kunder vil fortsætte med at tage på ferie, og vi må arbejde på at finde smartere måder at rejse på, og udvikle mere effektive løsninger for fremtiden. Min vision er, at vi vil være klimaneutrale i 2030,” siger Alexander Huber, Direktør for TUI i Norden.
TUI Nordic er med en markedsandel på 22 procent den største aktør på det nordiske rejsemarked. Koncernen tilbyder pakkerejser, fly og krydstogt og blev etableret i Danmark i 1967. Nogle af de mest populære rejsemål i Danmark er De Kanariske Øer, Mallorca, Thailand, Grækenland og Tyrkiet. TUI Nordic består af TUI i Danmark, Sverige, Norge og Finland, samt Nazar og flyselskabet TUI fly Nordic. Koncernen ændrede navn til TUI i 2016 og har siden år 2000 været en del af TUI Group, verdens førende rejsekoncern som opererer på mere end 180 destinationer verden over. TUI Group har base i Tyskland og er børsnoteret på FTSE 100 og tyske MDAX. TUI Group har 76.000 ansatte i 130 lande og tilbyder sine over 20 millioner kunder en heldækkende service fra booking til hjemkomst. TUI dækker med sin virksomhed hele den turistiske værdikæde, hvilket indbefatter ledende rejsearrangører, 1.800 rejsebyer i Europa, seks flyselskaber med mere end 130 kort- og langdistancefly og mere end 300 gruppeejede hoteller, herunder RIU og Robinson. Med 16 krydstogtskibe som MS Europa, luksusskibet MS Europa 2, TUI Cruises’ Mein Schiff-flåden og fartøj under varemærket Marella Cruises i Storbritannien, er TUI også en velpositioneret koncern på det stærkt-voksende krydstogstogtsmarked. Globalt ansvar for bæredygtig økonomi, økologi og socialt ansvar er grundlæggende for forretningen. Som den eneste rejsekoncern i verden er TUI medlem af FN’s Global Compact.
Kilde: TUI