K.E.C. Jammerbugt Kulturcenter
Staudemarken
Hop og rul

Sommerudstilling 2020

Tranum Strandgård Kunst- og Kulturcenter

 

Så kom sommeren til Tranum Strand og til dens Kunst- og Kulturcenter ud til Jammerbugtens bredder.

Kulden og coronaen har løsnet sit greb nok til, at stedets sommerudstilling åbner som planlagt i dag den 27. juni med Hardy Brix, Bente Lyhne og Bodil Lisbeth Thomsen fra kunstnergruppen, K5 med Poul Jepsen som gæst.

 

Fire erfarne kunstnere, alle uddannet på Århus Kunstakademi, præsenterer hér værker i form af skulptur, isprint(!), maleri, akvarel, collage og foto under overskriften, ”Artefakter”.

 

”Artefakter”: Menneskeskabte genstande forarbejdede eller fundet i naturen. Forveksles måske med naturens egne skabelser. Vi må sanse naturen og mennesket. Menneske og natur. Natur og kultur og kunst i nært samspil.

Intet kunne være mere relevant hér på stranden i Tranum, hvor havet, stranden og vinden er i konstant bevægelse med og mod mennesket.

 

Hardy Brix, kendt som søgende og rejsende billedkunstner. Især akvarel og forskellige former for tryk. Eksperimenterende med farvernes levende, legende organiske processer i spontan bevægelse. Er særligt knyttet til arktisk Grønland og Svalbart og den antarktisk motivverden fra talrige rejser. Arbejder ikke alene på rejsen, men under selve rejsen i bevægelsen på sejladsen, på flyveturen.

 

 

Bodil Lisbeth Thomsen: Maler, grafiker, billedhugger, fotograf. Berejst i de varmere lande. Gerne på motorcykel i tæt kontakt med de skiftende landskaber. Det levende i bevægelse og forvandling. Mennesket i naturen. Naturen i mennesket. Ikke blot registreret ude fra, men mennesker oplevet i deres psykologiske adfærd i sociale, religiøse, mytologiske sammenhænge. Dansen som udtryk.

 

 

Poul Jepsen: Billedhugger. Arbejder med skulpturerne i mange materialer som træ, beton og bronze. Halvnaturalistiske figurer. Organisk stiliserede abstraktioner over menneskekroppen, ofte som udtryk for en følelse, en tanke eller en historie – gerne politisk samfundsmæssig om ulighed, ulogik, utopi. Er yderligere engageret i teaterets verden.

 

 

Bente Lyhne: Maleri, foto samt collager, der kan være samlet af genbrugte fragmenter af egne tidligere værker og af selve naturens materialer: Blade og jordens farver. Motiver fra naturens egne både kaotiske og organiserede udtryk af steder som måske, måske ikke findes. Som visuel musik på papir. Har også en relation til teaterverden.

 

Artefakter og Tranum Strandgård, et naturnært, kunstnerisk ”hotspot” i Jammerbugt og med skyldigt hensyn til corona-situationen og dens begrænsninger.

Derfor åbner udstillingen denne gang desværre uden festlig fernisering og med alkohol alene til hænderne.

 

Kunstnerne forventes glædeligvis at være til stede ved præsentationen den 27. juni, kl. 14.00.

Bosætning Jammerbugt
Vejgaard sten og krystaller
Ballast – KFUM 2
Hop og rul