Tal fra SOS International viser, at det ikke er helt ufarligt, når sneglade danskere tager på skiferie. Alene sidste sæson kom 680 danskere alvorligt til skade på pisterne og måtte behandles akut.
7 gange flere kommer til skade i uge 7
I vores skadetal for de seneste fem år kan vi se, at skolernes vinterferie – uge 7 – er den uge på året, hvor flest danskere kommer til skade på deres ferie.
Faktisk er der hele 7 gange flere tilskadekomster i den uge end i uge 45, som er den mest stille uge på hele året målt på antal rejseskader.
Skolernes vinterferie er ’store-skirejse-uge’, så skiskader har en stor del af æren for topplaceringen. Alligevel er der mange, der har så stor tiltro til egne skievner, at de ikke tjekker, hvordan de er dækket, hvis de kommer til skade.
BRIAN WAHL OLSENSkadedirektør i Alm. Brand
Det blå sygesikringskort er sjældent nok og dækker ikke behandling på privatklinikker, der ellers ofte er placeret ved skisportsstederne. I nogle lande, blandt andet Frankrig, har det offentlige sundhedsvæsen delvis egenbetaling, og så skal du også selv have pungen op, selvom du vifter med det blå kort.
BRIAN WAHL OLSENSkadedirektør i Alm. Brand
Gode råd til at undgå skader på pisten
- En god grundform
Er du i god grundform hjemmefra, kan du mindske risikoen for at få skader. - Husk færdselsreglerne på pisten
Som udgangspunkt skal du altid holde øje med dem, der kører foran dig. Du er ansvarlig for at kontrollere fart og retning, så du undgår sammenstød. Se alle færdselsregler på skisport.dk - Sørg for, at skiene sidder ordenligt
Din skibinding må ikke være for stram. Det kan blive farligt, hvis du falder, og skien ikke slipper støvlen. Få evt. hjælp i skibutikken eller hos skiudlejningen til at indstille bindingen korrekt. - Brug sikkerhedsudstyr
Uanset om du er voksen eller barn, så brug godkendt skihjelm, rygskjold og briller. Er du nybegynder på snowboard, er det også en god ide at bruge håndledsbeskyttere.Kilde: Almbrand.dk