Nordjysk Motor Co.
Tøjeksperten Aabybro
Podi
Kaffebaren
Springeren
Mortensens Mad
Aabybro Skov og Have

Populær nordjysk kok og madentusiast på lokal opskriftsjagt: 

Hvordan smager Nordjylland?  

Den populære kok og opskriftsudvikler Mads Niemann, som du måske kender fra restaurant Abstrakt, er blevet sat på lidt af en udfordring. Han skal finde ud af, hvordan Nordjylland smager. Det sker i samarbejde med Aalborg Akvavit. Derfor beder han nu sine 41.000 følgere på Instagram og alle fra Nordjylland om hjælp. Han opfordrer alle til at byde ind med egnsretter, lokale specialiteter eller særlige råvarer, som Nordjylland er kendt for, og som udgør smagen af byen. Kan du hjælpe ham?  

Kan man sætte smag på en landsdel? Det skal Mads Niemann undersøge sammen med Aalborg Akvavit. Den ikoniske danske drik har nemlig indledt jagten på den enkle smag af Danmark, og den populære opskriftsudvikler skal finde svaret på, hvordan Nordjylland smager.

 

”Jeg elsker lokal dansk mad, men jeg har aldrig tænkt så meget over, om man kan sætte smag på Danmark. Jeg kender nogle egnsretter, men langt fra dem alle, selvom jeg bor i Nordjylland,” fortæller Mads, der derfor opfordrer sine over 41.000 Instagram-følgere og alle nordjyder til at byde ind med tips.

”Jeg har brug for al den hjælp, jeg kan få, for finde frem til smagen af Nordjylland. Så hvis du kender til egnsretter, særlige specialiteter eller lokale råvarer fra herfra, kan du dele dit tip med mig på Instagram. Alle bud er velkomne, og jo flere jo bedre.”

Man kan dele sine tips med @madsniemann og @aalborg_akvavit_official på Instagram.

 

Lokale specialiteter samles i bogen ’Smagen af det enkle’ 

Med inspiration fra de lokale tips skal Mads udvikle sit eget bud på egnsretter eller specialiteter. Retten skal enten passe til en Aalborg Akvavit – eller der skal indgå Aalborg Akvavit i retten.

”Det bliver spændende at arbejde med to så ikoniske elementer. Alle lokale har et forhold til egnsretter, og de fleste danskere kender Aalborg Akvavit. Det er en genial kombination. Snaps er en eminent drik til mange retter. Når man nipper akvavitten til mad – og ikke skyller den ned – så højner man oplevelsen af maden og drikken. Man opnår en større samlet smagsoplevelse, da aromaer fra mad og akvavit kan folde sig ud i hinandens selskab. Derfor glæder jeg mig til at kombinere egnsretter med snaps, fordi det er så klassisk dansk,” fortæller Mads, der har stor erfaring i at udvikle opskrifter og glæder sig til denne udfordring.

Til slut samles opskrifterne i en bogen ’Smagen af det enkle’ med specialiteter fra hele Danmark indsamlet af 9 danske influencere og opskriftsudviklere.

 

Kørende snapseoplevelse kommer til Nordjylland  

Jagten på den enkle smag af Danmark lanceres samtidig med, at Aalborg Akvavit tager på Danmarksturne og besøger 16 særligt udvalgte steder – heriblandt to nordjyske byer.

”Vi elsker det enkle ved den danske smag. Den enkle mad, de enkle øjeblikke, de enkle minder. Derfor synes vi, at det kunne være spændende at finde frem til smagen af Danmark og undersøge, hvordan Aalborg Akvavit bedst supplerer lokale specialiteter fra hele landet. På vores Danmarkstur besøger vi enestående Nordjylland, og vi glæder os til at se, hvilke særlige retter, specialiteter og råvarer, som kendetegner denne del af Danmark,” fortæller Lajs Kaznelson fra Aalborg Akvavit, der byder alle indenfor i akvavittens univers.

Aalborg Akvavit besøger Aavangs Fiskehus i Skagen den 1. juli, kl. 11-16 og Det Gamle Røgeri i Thisted den 2. juli, kl. 10-15. Her kan man nyde en lækker gratis smagsprøve, mens man bliver ført ind i akvavittens forunderlige verden af krydderier og Danmarkshistorie.

Hotel Phønix
Minitel
Kaffebaren
Aabybro pizza og steakhouse