Suvo
Tøjeksperten Aabybro
Kaffebaren
Springeren
Mortensens Mad
Baggesen

I samarbejde med 38 kommuner og DGI, vil Patrick Cakirli fra den 16. august til og med den 10. oktober udføre sin fjerde March mod Ensomhed.

I år vil Patrick vandre 1.600 kilometer – startende i Nexø på Bornholm hvor efter ruten går ned gennem Nordsjælland, København, Midt- og Sydsjælland til Sydhavsøerne – videre over Langeland, Tåsinge og rundt på Fyn – op gennem Sønder-, Øst- og Nordjylland – og til sidst ned gennem Vestjylland til Esbjerg.

Turen går han for at sætte nationalt fokus på ensomhed som en sundheds- og samfundsudfordring såvel som for at samle penge ind til March mod Ensomheds Landsindsamling, som i år støtter Ventilen Danmark – en nonprofitorganisation, som forebygger og afhjælper ensomhed blandt unge.


“Flere end 380.000 voksne og over 20.000 børn i Danmark føler sig svært ensomme, og Sundhedsstyrelsen opgør, at ensomhed koster samfundet over 8 milliarder kroner årligt. Det er ikke godt nok, og det skal vi gøre noget ved. Jeg håber, at jeg gennem min vandring kan være med til at aftabuisere følelsen af ensomhed samt inspirere ensomhedsramte borgere til at række ud efter hjælp. Hvis jeg kunne gøre det, så kan alle.”, fortæller Patrick Cakirli.

Med en turbulent opvækst på skiftende opholdssteder og i plejefamilie, har Patrick selv oplevet ensomhed. Hvilket har dannet baggrunden for March Mod Ensomhed

Konceptet for projektet er som følger: Patrick må ikke gå, hvis han ikke har følgeskab – ellers skal han stå stille. På den måde bliver hans vandring symbol på vigtigheden af fællesskab og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed.

Kommunegrænsen krydses to gange

Brønderslev Kommunes aflange facon gør at Patrick Cakirli kommer forbi to gange. Onsdag den 22. september vandrer Patrick fra Aalborg til Flauenskjold, og forventer, at krydse kommunegrænsen omkring kl. 12:30.

I Flauenskjold er Flauenskjold Skole medarrangør sammen med Fonden Føniks, der netop har etableret et nyt botilbud i byen for udsatte og sårbare unge.

Onsdag aften har Flauenskjold Skole arrangeret gratis fællesspisning for elever og forældre når Patrick og hans følgeskab ankommer til byen. I den forbindelse vil Patrick holde et kort foredrag omkring hans historie.

Fonden Føniks botilbud, Agertoften, har de inviteret Patrick til at overnatte og spise morgenmad inden han torsdag drager mod Frederikshavn. Her vil elever fra Flauenskjold Skole følge Patrick til det sidste stykke ud af kommunen og slutte af i Dybvad.

Lørdag den 25. september vender Patrick tilbage til kommunen, da han skal vandre fra Hjørring til Brønderslev. Her forventes det at han krydser kommunegrænsen omkring kl. 12:00. På ruten til Brønderslev, er Brønderslev Hallerne primær arrangør. Lørdag aften har Brønderslev Hallerne indbudt til gratis fællesspisning for 50 personer. Deltagerne kan frit donere et beløb til Ventilen Danmark, som Brønderslev Hallerne efterfølgende fordobler. Det er i hallens hostel at Patrick skal overnatte og spise morgenmad inden afgang søndag morgen kl. 8.00, hvor han drager mod Aabybro.

Følg Patrick på vej

Da Patrick undervejs gennem kommunen skal have følgeskab, opfordres alle interesserede i nærområdet til at følge ham på vej. Det kunne f.eks. være privatpersoner, lokale skoler, foreninger eller virksomheder etc.
Undervejs på turen nordpå er Patrick blevet fulgt af op mod 30 personer på enkelte ruter.

Om March mod Ensomhed:
March mod Ensomhed er en frivillig social forening, som har til formål at sætte nationalt fokus på ensomhed som sundheds- og samfundsudfordring såvel som for at samle penge ind til velgørenhed.
Læs mere om projektet og følg med i ruten på Facebook – March Mod Ensomhed.

Hotel Phønix
Minitel
Kaffebaren
GF Forsikring