• Indsend nyhed
tirsdag 21. marts 2023
Jammerbugt Avis
 
 
  • Nyheder
  • Sport
  • Det sker
  • Erhverv
  • 112
No Result
View All Result
  • Nyheder
  • Sport
  • Det sker
  • Erhverv
  • 112
No Result
View All Result
Jammerbugt Avis
No Result
View All Result
RedaktionafRedaktion
31. december 2021
in Nyheder
0
DELINGER
Share on FacebookShare on Twitter

Opskrift på en nem og lækker kold kartoffelsalat

 

Sol og sommer er lig med grillhygge. Til en lækker grillmenu hører den klassiske kolde kartoffelsalat. Den kan laves på mange måder og den kan også indeholde mange kalorier. Der er stor forskel på, om du laver den selv eller køber en færdig lavet, både i forhold til smag og kalorieindhold. Du kan ofte spare en del kalorier ved at lave den selv med magre mejeriprodukter. Du kan sagtens bevare en god smag, selvom du sænker kalorieindholdet, tricket er at bruge godt med krydderurter.

Typisk er der mellem 130-200 kcal pr. 100 g i en købt variant, hvorimod du selv kan lave en velsmagende kartoffelsalat på 80-100 kcal pr. 100 g. Typisk spiser man mellem 200-300 g kartoffelsalat til aften, også kan der være optil 300 kcal forskel på varianten af kartoffelsalat og mængden du spiser.

Har du travlt og ikke tid til at lave den selv, kan du sagtens gøre den købte kartoffelsalat sundere. Du kan for eksempel hakke peberfrugt eller radiser og rører det i salaten. Har du en rest kartofler fra dagen før, kan du også komme den deri, hvis giver mere bid i salatten, da købe kartoffelsalatter har en tendens til at kartoffelstykkerne er ret bløde. Ved at tilsætte ekstra ingredienser, der er lave på kalorier, giver du kartoffelsalaten mere volume og flere kostfibre, og det nedsætter kalorie indholdet. Du kan også vælge den kartoffelsalat, du helst vil have og er det en med et højt kalorieindhold, kan du spise en mindre portion af den.

Jeg er selv vild med kartoffelsalat og jeg vil idag dele en af mine favorit opskrifter på kartoffelsalat.

Opskriften på kartoffelsalat til 4 personer kommer her:

Ingredienser:

  • 700 g kartoffel
  • 5 stk radiser

Dressing:

  • 2 dl ymer, 3,5%
  • 2 dl creme Fraiche 8-9%
  • 2 tsk sød sennep
  • 1 tsk citronsaft, friskpresset
  • 2 spsk persille
  • 2 spsk purløg
  • 2 små skalotteløg
  • salt og peber

Tip: du kan også bruge dild istedet for persille eller purløg

Vejledning:

  • Kog kartoflerne og lad dem køle af. Derefter skær dem i små stykker.
  • Skyl radiserne og skær den i fine skiver.
  • Bland ymer og creme fraiche sammen og tilsæt sennep og citronsaft.
  • Hak persille og purløg fint, riv skalotteløget og bland hen i dressingen.
  • Vend kartofler og radiser hen i dressingen.
  • Smag til med salt og peber
  • Stil den færdige kartoffelsalat på køl og lad den trække inden du servere den.
  • Pynt gerne med radiser eller persille

* 1 portion er cirka 200 kcal (pr. 100 g cirka 90 kcal)

Brug gerne salatten som tilbehør til aftensmaden eller tag den med til frokost, hvis der er rester, da salatten også velegnet til madpakken :-).

Jeg håber, at du får en dejlig weekend og at der bliver vejr til grillhygge 😉

Kh Trine

 

 

 
 
 
 
 
 
Next Post
Kvinderne haler ind på mændene: Flere køber bolig alene

Kvinderne haler ind på mændene: Flere køber bolig alene

Jammerbugt Avis

Navigation

  • Kontakt os
  • Bliv meddeler
  • Køb annoncering på Jammerbugt Avis
  • Rettigheder og copyright

Følg os

No Result
View All Result
  • 112
  • Bliv meddeler
  • Det sker
  • Erhverv
  • Indsend nyhed
  • Jammerbugt Avis
  • Køb annoncering på Jammerbugt Avis
  • Kontakt os
  • Nyheder
  • Rettigheder og copyright
  • Sport

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne hjemmeside giver du samtykke til, at cookies bruges.