Attrup Havne Café banner 1
Tøjeksperten Aabybro
Mortensens Mad
Springeren
AKKC
K.E.C. Jammerbugt Kulturcenter
Ertmansfisk

COVID-19 påvirker Norwegians trafiktal kraftigt i december

Norwegians trafiktal for december er kraftigt påvirkede af lavere efterspørgsel som følge af rejserestriktionerne i Europa. Alligevel var bookingerne for jul og nytår positive.

I december fløj 129.664 kunder med Norwegian, 94 procent færre end samme måned sidste år. Både den totale kapacitet (ASK) og passagertrafikken (RPK) faldt med 98 procent. Belægningsgraden var på 52,3 procent, en reduktion på 31 procentpoint.

– Pandemien har fortsat en stærk negativ indvirkning på vores drift, hvilket den har haft siden marts sidste år. Norwegian var på vej mod et positivt resultat for 2020, men i stedet blev det et meget udfordrende år, hvor vi blev kastet ud i vores livs kamp. Selvom efterspørgslen i december var lav, var bookingerne over jul og nytår positive, og vi har tilpasset vores produktion godt til den situation, vi står i. Nu gør vi alt, vi kan, for at Norwegian skal komme styrket og mere konkurrencedygtig ud af krisen med en ny finansiel struktur, en tilpasset flådestørrelse og et forbedret tilbud til vores kunder, siger koncernchef i Norwegian, Jacob Schram.

– Den støtte, vi har oplevet fra kunder, medarbejdere og andre i løbet af året, der er gået, har været enorm. Vores vigtigste opgave er at knytte folk sammen på en tryg måde, og nu mærker vi alle savnet efter at kunne mødes. At vaccineringerne er i fuld sving, er gode nyheder både for luftfarten og for de rejselystne. I år ser vi frem til at fortsætte med at knytte folk sammen og give almindelige mennesker mulighed for at flyve i et marked med sund konkurrence. 2020 har været et hårdt år, men vi er fulde er gåpåmod, og vi giver os ikke, afslutter Schram.

Norwegian havde i gennemsnit ni fly i drift i december, hovedsageligt på indenrigsruter i Norge og mellem København og Aalborg. I alt gennemførte Norwegian 95,6 procent af de planlagte flyvninger i december og af disse var punktligheden på 88,5 procent.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte dokument.

Bosætning Jammerbugt
Nielsens specialiteter
Garant Brønderslev
Aabybro pizza og steakhouse