Tøjeksperten Aabybro
pen og papir
Mortensens Mad
Springeren
AKKC
Ertmansfisk

ÅRSREGNSKAB 18/19:

Nordjysk it-virksomhed leverer rekordregnskab

 

De danske IT-servicevirksomheder nyder i stigende grad godt af behovet for mere specialiseret arbejdskraft. Det mærker man blandt andet hos SystemGruppen, der i år kan præsentere rekordhøjt resultat.

Det går godt i den danske IT-branche, som i 2018 slog omsætningsrekord for femte år i træk ifølge tal fra Dansk Erhverv og Danmarks Statistik. Stor efterspørgsel skaber gode betingelser for innovation og vækst – ikke mindst hos IT-servicevirksomhederne, der i stigende grad nyder godt af behovet for mere specialiseret arbejdskraft. Det mærker man blandt andet hos den nordjysk funderede IT-virksomhed SystemGruppen, der i år kan melde om rekordhøj vækst på både top- og bundlinje.

 

Virksomheden har netop afsluttet regnskabet, der løber indtil 30. juni 2019. Bruttofortjenesten er i seneste regnskabsår løftet fra 6,2 millioner kroner til 7,4 millioner kroner og byder således på en vækst på 19 procent. Årets resultat vokser fra 960.000 kroner til 1,8 millioner kroner, hvilket er en stigning på 94 procent. Der er således tale om et procentvist højt løft af bundlinjen:

– Vi er godt tilfredse med udviklingen i forretningsomfang, og glæder os desuden over en yderst tilfredsstillende kundetilvækst på over 20 procent godt hjulpet på vej af, at over 90% af vores kunder vil anbefale os til andre. Dette har naturligvis haft positiv indflydelse på årets resultat, og min forventning er at bevare det stærke momentum det kommende år på tværs af vores forretningsområder, fortæller Olafur Birgisson, der er adm. direktør i Systemgruppen A/S.

Systemgruppen har desuden fået overrakt erhvervsprisen Succesvirksomhed 2019. Det er Spar Nord og BDO, der står bag prisen, der hvert år uddeles til de i alt 1.000 virksomheder i landet, der leverer de mest overbevisende finansielle resultater.

Mangel på specialiseret arbejdskraft

Selvom IT-branchen for første gang ramte 90.000 beskæftigede i 2018, er der fortsat stor mangel på specialiseret arbejdskraft hos de danske virksomheder. Det fremhæves blandt andet som en af de væsentligste årsager til den store kunde- og omsætningsvækst hos SystemGruppen, der ikke oplever udfordringer med at tiltrække specialister:

Vi har et stærkt, fagligt fællesskab, der gør os til en attraktiv arbejdsplads for IT-specialister. Det er afgørende i en tid med pæn vækst i dansk erhvervsliv, der øger efterspørgslen efter specialiserede kompetencer som vores, siger Olafur Birgisson, som fortsætter:

– Samtidig er vi begunstiget af, at flere og flere virksomheder outsourcer driften af deres it i takt med, at it-systemer bliver stadig mere komplekse. Det kan nemlig være en ressourcetung opgave at varetage drift og vedligeholdelse af egne systemer, og her har vi en berettigelse ved at frigøre kapacitet i de enkelte virksomheder, der således kan bevare fokus på deres kerneforretning.

SystemGruppen kan i år fejre 20-års jubilæum og tæller i dag to kontorer i Aalborg og Herning.

Faktaboks:

Kilde: SystemGruppen

Faarup skovhus
Nielsens specialiteter
Beauty by Kramer
Aabybro pizza og steakhouse