Suvo
Tøjeksperten Aabybro
Kaffebaren
Springeren
Mortensens Mad
Aabybro Skov og Have

Det nyåbnede madkulturhus syd for Hjørring er med i opløbet om at vinde den fornemme arkitekturpris, Mies van der Rohe-prisen

Smukt placeret i det vendsysselske landskab vokser Kornets Hus frem, og har siden maj budt både private og virksomheder indenfor til alt fra bagekurser og weekendbrunch til teambuilding-arrangementer og rundvisninger i husets spændende korn-udstillinger.

Den markante bygning, som er tegnet af den norske arkitekt Reiulf Ramstad, har allerede høstet stor anerkendelse herhjemme med flotte omtaler i de store dagblade, og husets personale kan også melde om et væld af interesserede arkitekter blandt de mere end 10.000 gæster, som har besøgt huset siden åbningen i maj.

Men nu er huset også kommet i internationalt søgelys med nomineringen til Europas fineste arkitekturpris, Mies van der Rohe-prisen. Den uddeles hvert andet år og er EU’s officielle arkitekturpris, som høster stor opmærksomhed fra hele verden, hvilket gør den til en af de vigtigste internationale arkitekturpriser.

Centerleder Johannes Haandsbæk Vestergaard udtaler begejstret:

Tilblivelsen af Kornets Hus har været en rejse, som startede for mere end 10 år siden, og projektet har mødt op til flere udfordringer undervejs, men er lykkedes gennem et stort lokalt engagement og forankring. Derfor er det også helt særligt, at huset og projektet har formået at skabe positiv opmærksomhed på Vendsyssel både nationalt og nu også internationalt gennem den flotte nominering til Mies van der Rohe-prisen, siger han og tilføjer:

”Kornets Hus er absolut ikke det største og dyreste projekt blandt de nominerede, men det er et flot eksempel på, hvordan arkitekturen spiller aktivt sammen med et projekts formidling og vision, som i Kornets Hus’ tilfælde er at mindske afstanden mellem landbruget og forbrugeren, og derigennem bidrage til udviklingen af vores fælles madkultur.”

Sidst et dansk projekt vandt konkurrencen var da Henning Larsen Arkitekter modtog den fornemme pris for koncerthuset Harpa i Reykjavik. Folkene bag Kornets Hus må dog væbne sig med tålmodighed, da prisen først uddeles i april 2022.

Kornets Hus, som stod færdigt i foråret 2021, har kostet 32,5 millioner kr. at opfører og er blevet til virkelighed takket være en stærk opbakning fra en række bidragsydere, herunder Realdania, Nordea Fonden, Hjørring Kommune, ENV Fonden, Spar Nord Fonden, Holkegaard Fonden, LAG Nord, Foreningen PlanDanmark og Sparekassen Vendsyssel Fond.

Huset har åbent hver weekend fra 10-17, hvor besøgende kan nyde husets økologiske café, deltage i bageworkshops eller gå på opdagelse i den spædende korn-udstilling. I hverdagene afholder huset teambuilding-arrangementer for virksomheder, skoletjeneste og bagekurser for madprofessionelle og private entusiaster.

Faarup skovhus
FOF Vendsyssel
Kaffebaren
GF Forsikring