Attrup Havne Café 2
pen og papir
Mortensens Mad
Springeren
AKKC
K.E.C. Jammerbugt Kulturcenter
Ertmansfisk

Af Flemming Jansen

 

Jeg hører til dem, der er både stolt af og taknemmelig over, at Jammerbugten nu siden 2002 har haft et divisionshold i fodbold. Det er ganske enkelt imponerende i og med, at vi jo er en landkommune uden de helt store bysamfund. Derfor hører jeg også til den trofaste skare, der har fulgt holdet tæt siden oprykningen i 2002 med de op- og nedture, der nu engang er for alle fodboldhold.

 

Kammeratskab, sammenhold og socialt fællesskab

 

Et overordnet billede har imidlertid været, at Jammerbugt FC i en stor del af tiden har præget den bedste halvdel af 2. division takket være en god klubånd bygget på kammeratskab og dyder som sammenhold og socialt fællesskab. Det er således ikke store budgetter, der har gjort, at Jammerbugt FC kan matche de store. Sådan er det stadigvæk og stor respekt for det! Forventningerne op til indeværende sæson har været store – set i bagspejlet måske for store (!). I hvert fald har det knebet gevaldigt for holdet med tilnavnet ”den blå bølge” at leve op til forventningspresset. Man kan næste fastslå, at ”den blå bølge” snarere har skvulpet lidt i vandkanten’ end den har rullet med stor kraft.

Scoringskrise har kostet dyrt

 

Kraft og energi har der dog været masser af på holdet – og dermed også en indædt sejrsvilje. Marginalerne har været imod os – ja, men det kan man ikke blive ved med at henvise til, når kendsgerningen efter otte kampe er en enkelt sejr over rækkens bundhold, fem uafgjorte og to nederlag – begge endda på hjemmebane og uden at score. I det hele taget har holdet blot formået at score syv mål i otte kampe og indtager dermed pladsen som det hold i hele rækken, der har scoret færrest mål. De mange brændte chancer og forspildte muligheder begynder efterhånden at give panderynker – især fordi man har en klar fornemmelse af, at holdet har et potentiale, der er langt bedre, end placeringen i tabellen fortæller. Lige her og nu ligger det til, at målet om at komme i den bedste halvdel og dermed kvalificere sig til oprykningsspillet, ikke bliver indfriet.

 

Søndagens kamp kan bryde ond cirkel – mød op og giv dit besyv med

 

Det er dog alt for tidligt at konkludere, da turneringen heldigvis er lang endnu. Hvorom alting er, så skal holdet i gang med at score mål og vinde fodboldkampe. I den sammenhæng er hjemmekampen i Jetsmark på Sparekassen Vendsyssel Arena på søndag virkelig en nøglekamp. En hjemmebanesejr vil kunne bryde en ond cirkel og være begyndelsen til, at den blå bølge igen begynder at rulle for fuld kraft. Omvendt kan endnu en uafgjort kamp eller et nederlag være ensbetydende med en decideret krise med heraf følgende store frustrationer. Der er derfor al mulig grund til at møde talstærkt op og bakke vores trup og holdets trænerteam massivt op. Vi har brug for hinanden og brug for at vise, at vi kan løfte i flok.

Den kamp SKAL bare vindes

 

Jeg tror fremdeles på, at denne sæson ender lykkeligt, så Jammerbugt FC og holdets tilhængere til foråret kan se hinanden i øjnene og sige: ”Vi gjorde det” – altså indfriede målsætningen om at kvalificere os til oprykningsspillet. Der fløjtets op til en meget vigtig fodboldkamp søndag d. 22. september kl. 13,00. Den kamp skal bare vindes…!!

Faarup skovhus
Nielsens specialiteter
Garant Brønderslev
Aabybro pizza og steakhouse
SHARE
Foregående artikelBørn får flere kram i børnehaven, når de har en yndlingsvoksen
Næste artikelFra dårlig hukommelse til klæbehjerne – lær at huske
Flemming Jansen
FLEMMING JANSEN LEVERER FREMOVER GODE LOKALE HISTORIER TIL JAMMERBUGT AVIS Flemming Jansen, fhv. borgmester i Pandrup kommune og lektor på Aalborg Handelsskole/Handelgymnasium. Er nu freelance journalist og leverer klummer, artikler og reportager til diverse dagblade magasiner og netaviser. Bor i Pandrup. Jammerbugt Avis har indgået en aftale med Flemming Jansen om løbende at levere store som små historier fra lokalområdet, primært den tidligere Pandrup Kommune, men også fra andre dele af dækningsområdet for Jammerbugt Avis samt efter behov levering af stof til vore to øvrige netaviser, Brønderslev Avis og Dit Aalborg. Vi glæder os til at bringe vore læsere endnu tættere på spændende og vedkommende personer og begivenheder i lokalområdet. Har du et godt tip til Flemming Jansen, så ring til 98246230 / 40830322 (mobil) eller send en mail til fja@mail.dk