Vi har ved Jammerbugt Avis lavet en december konkurrence på vores Facebookside. Vinderen trækkes i morgen og i den anledning, vil vi da lige give lidt inspiration til, hvad du blandt andet kan bruge sankebogen til. Link til konkurrencen i bunden af artiklen.
Vi kender det alle sammen. Den evindelige diskussion om menuen til nytårsmiddagen. De forskellige traditioner, der skal tages hensyn til. Men her finder du startskuddet, der kan hjælpe med at sætte aftenens menu. Den populære opskriftudvikler og finalist i Den store bagedyst, Jon Edlund, giver dig forretten, som åbner ballet nytårsaften. Sammen med Aalborg Akvavit har han scannet den danske natur for de bedste råvarer og udviklet et nyt twist på en moderne nytårsklassiker: Selv-sankede østers med Jubilæums Akvavit.
De friske østers laves med en æblevinaigrette, der består af æble, skalotteløg, citron, æblecidereddike, Aalborg Jubilæums Akvavit, rapsolie og honning. Retten toppes med en smule frisk dild. Kombinationen af de friske østers blandet med akvavitten giver gæsterne en ny smagsoplevelse, der bunder i de danske traditioner.
Ikke nok med at forrettens hovedingrediens kan sankes gratis i det danske farvand, så bliver du en oplevelse rigere, når du leder efter de små delikatesser. Tag familien eller vennerne i hånden og drag ud på et sankeeventyr i den danske natur. Det giver dig det bedste krydderi til nytårsmenuen. Hvis du mangler yderligere inspiration til sankeoplevelser i naturen eller lækre opskrifter, der præsenterer smagen af det enkle og den danske natur, kan du hente inspiration i Aalborg Akvavits sankebog.
Friske østers med æblevinaigrette med Aalborg Jubilæums Akvavit
Du skal bruge:
Friske østers (ca. 2-4 pr. person)
Æblevinaigrette:
0,5 dansk æble
1 lille skalotteløg
Saften fra 0,5 citron
0,5 dl. æblecidereddike
0,5 dl. Aalborg Jubilæums Akvavit
2 spsk. rapsolie
1 stor tsk. honning
Topping:
En smule frisk dild.
Hak æble og skalotteløg i nogle helt små, fine tern. Læg det op i en skål og pres saften fra en halv citron henover. I en anden skål blandes æblecidereddike, Aalborg Jubilæums Akvavit, rapsolie og honning og røres grundigt sammen til honningen er opløst. Bland vinaigretten sammen med de finthakkede æbler og skalotteløg. Anret dine friske østers med ca. en teske æblevinaigrette hen over hver enkelt østers. Top evt. med en smule frisk dild.
Link til konkurrencen her.