Nordjysk Motor Co.
Tømrermester Thomas Aaby
Kaffebaren
Springeren
Mortensens Mad
Baggesen

Indlagte børn i Nordjylland inviteres til Helteløb i sommerferien

 

I uge 30 inviteres indlagte børn på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland i Hjørring med til Helteløb sammen med Legeheltene. Her skal der både hoppes, kravles og løbes, når børnene iklædes heltekappe- og maske i alle regnbuens farver.

 

Når sommerferien rammer, fortsætter hverdagen på hospitalerne for de børn, der er indlagt rundt om i landet. Legeheltene, der til daglig sørger for bevægelse og aktiv leg til de indlagte børn, holder dog ikke ferie. I sommerferien fortsætter den aktive leg for børnene nemlig, når Legeheltene inviterer til Helteløb i uge 30 på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland i Hjørring.

Et frirum fra sygdom i ferien

Helteløbet er ikke et løb, der handler om at komme først. Det handler om at have det sjovt samtidig med at få bevæget hele kroppen. Når Legeheltene tager de indlagte børn med på Helteløb, skal børnene nemlig igennem en række bevægelsesaktiviteter. Måske byder ruten på, at man pludselig skal ned på alle fire og gå som en løve, eller også skal man hoppe som en kænguru. Formålet er at få børnene op af hospitalssengene og give dem et frirum fra sygdommen, udtaler Henriette Madsen, Generalsekretær i Børneulykkesfonden, der står bag Legeheltene:

”I sommerferien kan mange af de indlagte børn opleve, at deres venner skal på ferie og lave sjove aktiviteter med deres familie. Desværre er sommerferie ikke altid lig med sjov for de indlagte børn. Derfor inviterer vi børnene med til Helteløb i sommerferien sammen med Legeheltene. Frirum fra sygdommen er alle dage nødvendigt, men især i ferierne er det vigtigt, at børnene også har noget at glæde sig til. Og det håber vi, vores Helteløb kan bidrage til.”

 

Efter de indlagte børn har deltaget i Helteløbet modtager de et flot diplom. Legeheltene afholder Helteløb på otte af de danske hospitaler. Helteløbet afholdes med støtte fra APOVIT®, Bodenhoff og REMA 1000.

Billede:  Børneulykkesfonden.

Om Legeheltene

Alle børn har ret til et liv med leg og bevægelse – også børn der er ramt af sygdom. Men et sygdomsforløb, en indlæggelse og kroniske diagnoser er ofte forbundet med stor inaktivitet og ensomhed. Det kan have store konsekvenser for indlagte børns fysiske, kognitive og sociale udvikling. Derfor arbejder Legeheltene for at skabe aktiv leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år indlægges på et hospital i Danmark. Legeheltene skaber et frirum med plads til store armbevægelser, tumlelege og fællesskab – og med plads til at være barn igen.

Legeheltene er på 13 hospitaler i Danmark og er et initiativ startet af Børneulykkesfonden. Læs mere på www.legeheltene.dk

Faarup skovhus
Minitel
Kaffebaren
Bilhuset Biersted A/S