K.E.C. Jammerbugt Kulturcenter
Staudemarken
Printereksperten

Frisører og tandlæger skal genåbnes nu

Af MF Anne Honoré Østergaard (V), valgt i Nordjylland.

Mange hårdtarbejdende frisører, tandlæger, fysioterapeuter og andre folk i de liberale erhverv oplever lige nu at miste deres arbejde, deres indtægt og deres livsværk. Samtidig fastslår Statens Serum Institut, at det er sundhedsfagligt forsvarligt, at 27.000 mennesker kan komme tilbage til deres normale arbejdsliv ved at åbne op for liberale erhverv.

Derfor mener vi i Venstre, at det ikke kan gå for hurtigt med, at vi fra politisk hold følger de sundhedsfaglige anbefalinger og genåbner de liberale erhverv, så de små erhvervsdrivende kan komme tilbage til deres arbejde. Det vil redde tusindvis af virksomheder og arbejdspladser og mindske risikoen for alvorlige økonomiske eftervirkninger af Coronakrisen. Samtidig vil vi alle igen kunne få den nødvendige behandling hos kiropraktoren, fysioterapeuten eller tandlægen.

Regeringen blev allerede bekendt med Statens Serum Instituts anbefalinger i tirsdags, men den har ikke handlet og i stedet nølet med at informere resten af Folketinget om det. I Venstre nøler vi ikke. Vi skal handle nu og genåbne liberale erhverv med det samme, så vores frisør, kiropraktor og tandlæge hurtigst muligt kan komme til et normalt arbejdsliv igen.

Bosætning Jammerbugt
Vejgaard sten og krystaller
Bilhuset Biersted A/S