Suvo
Nordjyske Bank
Kaffebaren
Mortensens Mad
Ertmansfisk

NORDJYLLANDS POLITI: læs udvalgte hændelser og nyheder fra den 14. til den 16. oktober 2020. Uddraget udgives de fleste hverdage. Følg @NjylPoliti på Twitter og Facebook.

Døgnrapport

Coronasmitte.dk – Coronavirus/covid-19 i Danmark


De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus/COVID-19 på coronasmitte.dk. Hvis du ikke finder svar på siden, kan du ringe til den myndighedsfælles hotline på: 7020 0233.
Læs mere på coronasmitte.dk

 

Nordjyllands Politi – Tre mænd kræves fængslet for flere tricktyverier


D. 14. oktober 2020 blev tre rumænske mænd anholdt for fem tilfælde af såkaldt tricktyveri i forretninger omkring Aalborg begået før og efter middagstid. Tyvene skabte forvirring og stjal derpå elektronik og penge. De blev d. 15 oktober 2020 fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Aalborg med krav om varetægtsfængsling.

Læs mere i nyhedsopslaget på politi.dk

 

Jerslev – patrulje eftersatte narkopåvirket motorcyklist efter borgertip


En patruljevogn runderede Brønderslev torsdag den 15. oktober ved 03-tiden, da betjentene i vognen lagde mærke til en meget støjende motorcykel.

Borgere på gaden havde tidligere på natten fortalt betjentene, at en aldeles larmende motorcykel generede nabolaget. Og betjentene kunne nu se, at motorcyklen blev ført med væsentlig højere hastighed end hastighedsgrænsen på 50 km/t i byen.

Derudover havde motorcyklen tydelige fejl og mangler: baglygten var defekt, en nummerplade var ikke påsat, og motorcyklen havde ikke monteret et udstødningssystem – årsagen til den ekstreme larm.

Politiet forsøgte at stoppe motorcyklisten ved at give tegn til, at vedkommende skulle standse. Selvom betjentene fik øjenkontakt med motorcyklisten, gassede han kraftigt op og forsøgte at køre fra dem. Da motorcyklisten tydeligvis kørte hasarderet til stor fare for både trafikanter og sig selv – og siden vejene var tomme givet tidspunktet på natten – satte patruljen efter ham.

Kørte på cykelsti og fortov

Motorcyklisten kørte frem for ubetinget vigepligt med høj fart, foretog kraftige sving og kørte endda op på en cykelsti og fortovet for at undslippe patruljevognen – med mindst 70 km/t.

Efter ca. 1 km kørsel bremsede motorcyklen pludseligt op og svingede til venstre – ind ad PN Jensens Plads, hvor vejen er spærret af pullerter. Motorcyklisten undslap patruljevognen.

15 minutter senere kunne betjentene dog igen høre støjen fra motorcyklen nærme sig. Patruljevognen befandt sig nu på Jerslevvej, hvor betjentene ud fra larmen vurderede, at motorcyklen var på vej mod dem. Og ganske rigtigt: Motorcyklen kom kort efter til. Nok til stor overraskelse for motorcyklisten, for han bremsede kraftigt op, svingede omkring og gassede voldsomt op. Patruljevognen eftersatte ham igen – dog med samme udfald; motorcyklisten forsvandt ind på en cykelsti, hvor patruljevognen ikke kunne følge efter.

Betjentene hørte motorcyklen igen

Ved 04-tiden befandt patruljevognen sig i krydset mellem Stadevej og Jerslevvej, omkring afkørsel 6 fra E-39. Betjentene bemærkede endnu en gang, at motorcyklen nærmede sig – den tordnende larm fra det manglende udstødningsrør afslørede ham.

Politiet vurderede, at manden måtte have et ærinde øst for Brønderslev – og at vedkommende i så fald var nødt til at passere krydset mellem Sillebakkevej og Skagensvej. Her traf patruljevognen igen motorcyklisten, som de endnu en gang eftersatte; han kørte tydeligvis med stor fare for sig selv og andre i trafikken, og det skulle stoppes.

Det lykkedes at følge efter motorcyklisten frem til en blindgyde. Manden bremsede kraftigt op og forsøgte at vende omkring. På dette tidspunkt var motorcyklen helt nede i hastighed. Den ene af betjentene tog chancen – han forlod patruljevognen og satte efter manden.

 

Pågrebet, sigtet og anholdt

Betjenten pågreb her føreren, men motorcyklisten gav gas og ville igen stikke af. Denne gang lykkedes det ham dog ikke; betjentens jerngreb holdt ham tilbage, hvorfor han faldt af motorcyklen.

Motorcyklisten viste sig at være en 19-årig mand. En visitation afslørede, at den unge mand havde 1,26 gram hash og 1,76 gram amfetamin på sig. Derudover foretog patruljen en narkometertest, der viste, at manden tilsyneladende var påvirket af cannabis.

Klokken 04:43 sigtede politiet ham for kørselsforløbet; bl.a. for ikke at efterkomme politiets anvisninger, kørsel på fortov og cykelsti, fejl og mangler ved motorcyklen, narkokørsel på uindregistreret motorcykel uden lovpligtig forsikring og uden førerret samt brud på lov om euforiserende stoffer.

Motorcyklen blev omgående konfiskeret, og den sigtede kan nu se frem til et retsligt efterspil.

Hobro – bilist sigtet for brug af mobil under kørsel


Onsdag den 14. oktober ved 08-tiden kom en varebil kørende ad Hostrupvej i Hobro. En patruljevogn på stedet lagde her mærke til, at varebilens fører talte i telefon under kørsel. Politiet standsede derfor bilisten, formanede vedkommende og sigtede dem for brug af håndholdt teleudstyr under kørsel.

Hvad er bøden for at bruge håndholdt mobil under kørsel?

Bøden for at bruge håndholdt teleudstyr under kørsel – fx en smartphone – er 500 DKK til Offerfonden, 1.500 DKK i bøde og 1 klip i kørekortet.

Nibe – sølvtøj stjålet ved indbrud


Mellem lørdag den 10. oktober kl. 10:00 og onsdag den 14. oktober kl. 15:45 brød en ukendt gerningsmand ind i en bolig på Møllevej i Nibe.

Indbrudstyven tog en tung sten og knuste ruden i et vindue. Vedkommende gennemsøgte derefter hele huset for værdier. Blandt de stjålne genstande i indbruddet var diverse former for sølvtøj. Gerningsmanden klatrede formodentlig ud gennem den knuste rude.

Har du set mistænkelig færden på Møllevej i Nibe? Kontakt politiet på tlf. 114.

 

Indbrudstyven slår ofte til i ferien
– Hent Nabohjælps app og forebyg hvert 4. indbrud

Nabohjælp er en af de mest effektive metoder til at undgå indbrud. Faktisk så effektiv, at det forebygger op mod hvert 4. indbrud. Med Nabohjælps nye, gratis app er det blevet endnu nemmere at være nabohjælper.
Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:
Download i App Store
Download i Google Play

Hjørring – høj musik fra p-kælder dæmpet


Bassen tonsede afsted i en p-kælder i Hjørring, da der blev holdt fest onsdag den 14. oktober om aftenen – desværre til gene for nabolaget. Nordjyllands Politi modtog en anmeldelse om festen, hvorefter vagtcentralen dirigerede en ledig patrulje til stedet.

Betjentene traf her festens personer. Politiet formanede vedkommende, hvorefter man skruede ned for musikken. Natteroen indtrådte derefter i området, og patruljevognen kørte videre.

Faarup skovhus
Minitel
Kaffebaren
Bilhuset Biersted A/S