Nordjysk Motor Co.
Nordjyske Bank
Kaffebaren
Mortensens Mad
Baggesen

Flere børn skal lære at redde liv

En ny undersøgelse, som Kidvertising har foretaget for Børneulykkesfonden, viser, at 6 ud af 10 børn i alderen 0-6 år aldrig er blevet undervist i førstehjælp. Det skal der laves om på mener Børneulykkesfonden, Hovedstadens Beredskab og Salvequick, der står bag kampagnen ”Førstehjælp i Børnehøjde”. 

 

Førstehjælpskurser møder man forskellige steder i livet: i skolen, i teorilokalet på køreskolen, på arbejdet eller et helt fjerde sted. Og hvis det står til Børneulykkesfonden, Hovedstadens Beredskab og Salvequick, er det vigtigt, at børn helt ned i børnehavealderen også stifter bekendtskab med førstehjælpens kunst. De står bag kampagnen ”Førstehjælp i Børnehøjde”, der blev lanceret tilbage i 2016.

 

Selvom kampagnen har været på gaden i en række år, er der stadig børnehave- og skolebørn, som ikke er parate til at yde førstehjælp. Det fastslår en ny undersøgelse, som Kidvertising har foretaget for Børneulykkesfonden. Undersøgelsen viser, at 6 ud af 10 børn i alderen 0-6 år aldrig har fået undervisning i førstehjælp. Og i samme aldersgruppe ved 74 % ikke, hvad førstehjælp er. Det skal der laves om på, mener Henriette Madsen, der er generalsekretær i Børneulykkesfonden: 

 

”Siden 2016 har over 32.800 børn deltaget i vores kampagne om førstehjælp i børnehøjde. Dog er der stadig børn, som aldrig er blevet undervist i førstehjælp, og det er derfor, der stadig skal være fokus på området. Børn i børnehave- og indskolingsalderen kan meget mere, end vi går og tror. Og når det kommer til førstehjælp, så kan selv den mindste handling redde liv.”  

 

Læring med leg og aktivitet

Kampagnen ”Førstehjælp i Børnehøjde”, der er målrettet børnehaver og indskolinger, lærer børnene om basal førstehjælp som fx at sikre en tilskadekommen, tilkalde hjælp hos en voksen, lægge en person i stabilt sideleje og ringe 1-1-2. Herudover lærer børnene også, hvordan man behandler sår, der kan opstå i forbindelse med uheld i dagligdagen. For Børneulykkesfonden, der har udviklet læringsmaterialet, har det dog altid været vigtigt at holde fast i legen. 

 

”Det er vigtigt, når man vil lære små børn om et så alvorligt emne som førstehjælp, at man ikke skræmmer børnene. I udviklingen af dette materiale har vi haft megen fokus på, at børnene skal synes, det er sjovt at lære om førstehjælp med en masse aktiviteter og øvelser og bl.a. også en førstehjælpssang,” siger Henriette Madsen. 

 

Børnehaver og indskolinger kan tilmelde sig kampagnen på www.førstehjælpibørnehøjde.dk 

Om Børneulykkesfonden

Ulykker er den hyppigste dødsårsag blandt børn i alderen 1-18 år, og hver fjerde dødsfald i denne aldersgruppe skyldes en ulykke. Samtidig kommer 150.000 børn under 15 år hvert år på skadestuen som følge af en ulykke. Det svarer til et barn hver 3.-4. minut – hele døgnet. 

 

Faarup skovhus
FOF Vendsyssel
Meny Saltum
Aabybro pizza og steakhouse