Nordjysk Motor Co.
Nordjyske Bank
Kaffebaren
Springeren
Mortensens Mad
Baggesen

Seks af Nordjyllands mest markante vartegn vil lyse op i mørket fredag 8. oktober, når Fårup Sommerland ønsker at sætte spot på den samlede nordjyske turisme efter 18 udfordrende måneder. Samtidig lyder en fælles opfordring til nordjyderne om at komme ud i efterårsmørket og støtte regionens mange unikke attraktioner og kulturperler.

 

Flere af Nordjyllands største vartegn vil stå som lysende monumenter i det mørke efterårslandskab fredag 8. oktober, når der blændes op for ’Lys over Nordjylland’. Således vil Skagens Museum, Vendsyssel Teater, Bangsbo Fort, Bunkerne i Løkken, Musikkens Hus og Falken i Fårup iklædes farverige lysstråler denne fredag aften for at sætte spot på og opfordre nordjyderne til at støtte op om landsdelens mange turistattraktioner efter 18 udfordrende måneder.

 

Det er Fårup Sommerland, der har taget initiativet til eventet ’Lys over Nordjylland’, hvor de markante vartegn i landsdelen lyses op.

 

Det bliver en på alle måder storslået aften i Nordjylland, når nogle af regionens største vartegn vil lyse op i efterårsmørket. I Nordjylland har vi en masse at byde på, og vi råder over unikke oplevelser fra nord til syd og øst til vest. Derfor vil vi hos Fårup Sommerland i samarbejde med mange af regionens øvrige aktører i bogstavelig forstand sætte spot på de nordjyske seværdigheder og genrejse turismen i fællesskab. Samtidig ønsker vi at sende en samlet opfordring til nordjyderne om at tage ud og være turist i egen landsdel – også i de mørke måneder, siger Niels Jørgen Jensen, direktør i Fårup Sommerland.

 

’Lys over Nordjylland’ tændes ved i alt seks forskellige nordjyske turismefyrtårne på præcis samme tid klokken 19.30, og vartegnene vil være oplyste frem til klokken 23.00.

 

Idé udsprang af ny lysfestival

Fårup Sommerland blænder selv op for et stort lysevent en uge senere end ’Lys over Nordjylland’, når parkens største eventinvestering nogensinde løber af stablen. Det sker i efterårsferien, hvor Fårup Sommerlands populære høstfestkoncept udvides med en storstilet lysfestival; Lysfald.

 

Under festivalen oplyses parkens store areal på 35 hektar, og Lysfald bliver en af de absolut største samlede lyd- og lysinstallationer i Danmark til dato. Det var netop i arbejdet med dette, at Fårup Sommerland fik idéen til at sætte spot på den samlede nordjyske turismebranche.

 

– Vi har selv iværksat Lysfald som en ekstra oplevelse til vores gæster, så de får endnu en grund til at komme på besøg. Det fik os samtidig til at tænke, at der også er brug for at sætte fokus på nordjysk turisme som helhed, og at vi sammen skal gøre alt for at få nordjyderne tilbage til attraktionerne. Derfor glæder det os, at der er så bred opbakning til ’Lys over Nordjylland’, siger Niels Jørgen Jensen.

 

Hos de nordjyske destinationsselskaber håber man, at nordjyderne vil tage godt imod initiativet og selv vil tage ud at opleve de belyste turistattraktioner 8. oktober.

 

Det er enormt vigtigt med denne slags initiativer, hvor der bliver sat fokus på den samlede nordjyske turismesektor. Der skal ikke herske tvivl om, at de sidste 18 måneder har været en udfordring for store dele af branchen, hvorfor der er brug for nye initiativer, der kan bringe gæsterne tilbage til attraktionerne og kulturstederne i Nordjylland, siger Peter Krusborg, direktør for Destination Nordvestkysten.

 

Han møder opbakning fra Tonny Skovsted Thorup, der er direktør for Destination Nord:

 

– Det er afgørende for den nordjyske turismes genrejsning, at vi står sammen og sætter fokus på alle de herligheder, Nordjylland har at byde på. De lokale gæster er fuldstændig afgørende for, at vi kan huse nogle stærke seværdigheder og kulturinstitutioner, og derfor vil vi også som fælles stemme for turismeindustrien i Nordjylland opfordre nordjyderne til at tage ud og støtte op om attraktioner og kultursteder denne aften og i særdeleshed fremover, siger Tonny Skovsted Thorup.

 

Mens ’Lys over Nordjylland’ finder sted 8. oktober fra klokken 19.30 til 23.00, kan Lysfald opleves i Fårup Sommerland fra den 16.-23. oktober, hvor forlystelsesparken ekstraordinært holder åbent helt til klokken 20.30.

 

Følgende nordjyske vartegn vil blive oplyst i forbindelse med ’Lys i Nordjylland’ den 8. oktober klokken 19.30 til 23.00:

 

Falken i Fårup Sommerland, Jammerbugt Kommune

Vendsyssel Teater, Hjørring Kommune

Bunkerne i Løkken, Hjørring Kommune

Skagens Museum, Frederikshavn Kommune

Bangsbo Fort, Frederikshavn Kommune

Musikkens Hus, Aalborg Kommune

 


Om Fårup Sommerland:

Fårup Sommerland blev etableret i 1975 og kunne i 2020 fejre 45 års jubilæum. Forlystelsesparken er årligt besøgt af cirka 600.000 gæster, hvoraf 80 procent normalt er danske. Fårup Sommerland har en gæstetilfredshed på hele 99 procent og har gennem årene vundet en lang række priser og er bl.a. kåret til top 3 blandt Europas bedste forlystelsespark fire år i træk (Kirmes, 2015, 2016, 2017 og 2018), Verdens 3. bedste service (IAAPA, 2015 og 2016), Nordens bedste sommerland i 2018 og 2019 (barnsemester.se) og forlystelsen Saven er kåret som bedste nye rutsjebane i Europa 2020. Fårup Sommerlands vision er at være indbegrebet af enestående oplevelser for familier i hele Norden, og Fårups slogan er ”De største oplevelser er dem vi har sammen”.

Faarup skovhus
Minitel
Kaffebaren
Aabybro pizza og steakhouse