Tøjeksperten Aabybro
pen og papir
Mortensens Mad
Springeren
AKKC
Ertmansfisk
Hvis du kommer til skade på skiferien, kan du have ret til erstatning. Muligheden for at få erstatning hænger naturligvis sammen med skadens karakter, men det handler i høj grad også om dokumentation.

Hvis du er en af de mange danskere, der snart sætter kurs mod sneklædte landskaber, bør du læse med her. God forberedelse inden turen kan nemlig spare dig for ærgrelser senere hen.

 

Husk sygesikringskort, rejse- og ulykkesforsikring

Hvert år er der danskere, der kommer til skade på skiferien, og selvom god fysisk form og fornuftigt udstyr kan minimere risikoen for skader, er det en god idé at tage sine forholdsregler, hvis uheldet skulle være ude.

Du bør først og fremmest huske dit sygesikringskort. Der findes et gult og et blåt, og de dækker forskellige steder rent geografisk:

  • Det gule sygesikringskort gælder, når du rejser i Danmark, Grønland og Færøerne
  • Det blå sygesikringskort gælder i EU-lande, Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz
  • Hvis du rejser uden for EU/EØS, dækker hverken det gule eller det blå sygesikringskort, så her er det særligt vigtigt, at du tegner en rejseforsikring

Sygesikringskortene dækker imidlertid ikke alt. Derfor er det en god ide at tegne en rejseforsikring, som dækker de ”huller”, der ikke er omfattet af sygesikringskortet. F.eks. dækker hverken det gule eller blå sygesikringskort som udgangspunkt hjemtransport.

Hvis du ikke allerede har en ulykkesforsikring, bør du overveje at tegne en, inden du tager på skiferie. På den måde er du bedre sikret, hvis du kommer galt afsted og får varige skader efter ulykken. Husk dog at tjekke policen grundigt så du er klar over, hvad din ulykkesforsikring præcist dækker.

Dét skal du gøre, hvis du kommer til skade på skiferien

Hvis du kommer til skade på skiferien, kan du have ret til erstatning. Muligheden for at få erstatning hænger naturligvis sammen med skadens karakter, men det handler i høj grad også om dokumentation.

Advokat Malene Juhl fra Erstatningsgruppen, der behandler alle former for personskadeerstatningssager og bistår ved forsikringssager, har disse råd i forbindelse med dokumentationen af skaden.

– Dokumentationen skal foretages hurtigt efter ulykken. Du skal derfor ikke vente, til du kommer til Danmark med at søge læge. Du skal søge læge hurtigst muligt på destinationen og bede om at få udleveret journalen, så du kan få den med hjem. Det samme gælder, hvis der bliver udarbejdet en politirapport. Hvis du har mulighed for det, vil det desuden være en god idé at tage billeder af ulykkesstedet samt dit udstyr, hvis der er sket skade på det.

– Når du er tilbage i Danmark skal du kontakte din egen læge og sikre dig, at dine symptomer bliver noteret i din journal. Det er ikke sikkert, at lægen på feriedestinationen har fået fat i alle dine symptomer, og hvis de ikke er nævnt i journalen, har du ingen dokumentation for dem. Det er desuden vigtigt, at du efterfølgende løbende går til læge, så længe du fortsat har symptomer. På den måde dokumenteres dine symptomer og varigheden af dem.

Kilde: Erstatningsgruppen

Faarup skovhus
Nielsens specialiteter
Beauty by Kramer
Aabybro pizza og steakhouse