Nordjysk Motor Co.
Tøjeksperten Aabybro
Kaffebaren
Springeren
Mortensens Mad
Baggesen

Corona har i det sidste 1,5 år haft store konsekvenser for mange danskere og i særdeleshed for mange virksomheder. Der er dog nogle erhvervsdrivende der trods Corona har oplevet stor fremgang det sidste 1,5 år, og fællesnævneren for mange af disse virksomheder er; onlinehandel.

Onlinehandlen oplevede et stort boost under Corona, et boost som tre nordjyske/jyske virksomheder har haft glæde af.

En af disse virksomheder er den onlinebaserede møbelbutik BOBO.

https://boboonline.dk/ er en nordjysk virksomhed med hovedkontor i Aalborg. BOBO startede tilbage i 2008 som fysisk møbelforretning og udvidede i 2010 med en webshop. Men i 2015 valgte de daværende ejere at sætte forretningen til salg. Her var de nuværende ejere Christian og Nicolai Østergaard hurtige og slog til, dog med en helt ny plan for BOBO. Man droppede nemlig den fysiske butik og gik all in på online delen. BOBO har i dag salg i Danmark og Grønland og mere end 20.000 forskellige varer på webshoppen. Brødrene Nicolai og Christian har dog ikke tænkt sig at stoppe her og der er ikke meget nordjysk beskedenhed, at spore. Drømmen er nemlig at blive nordens største- og bedste møbelwebshop.

  • Corona har tydeligvis givet et boost til vores forretning. Som betyder at vi siden nedlukningen i marts 2020 har mere end fordoblet vores antal af fuldtidsansatte, Siger Christian Østergaard medindehaver af BOBO.

 Ikke nok med, at BOBO oplevede et stort boost til forretningen under Corona, så har de også fået uvurderlig læring ud af Corona.

  • Corona har virkelig lært os en masse. Men den vigtigste lektion, vi har fået med fra Corona, er nok vigtigheden af at have medarbejdere der kan tage over for hinanden. Hvor vi førhen var meget sårbare, overfor en sygemelding eller hvis en medarbejder skulle i karantæne.

BOBO har ikke kun oplevet en fremgang i antallet af medarbejdere under Corona, omsætningen er også steget. Men helt uden problemer har Corona dog ikke været:

  • Selvom vi har lært meget og vores salg har fået et boost under Corona, så har det også været en hård periode. En periode som har krævet meget af vores medarbejdere, specielt i vores kundeservice. Her har vores medarbejdere hele tiden skulle holde vores kunder opdateret, da det bestemt ikke har været lige nemt at få alle vores varer hjem, Christian Østergaard, medindehaver af BOBO.

Ligesom BOBO, så har den nordjyske Løkken-baserede virksomhed Med24 også oplevet en stor fremgang under Corona.

https://www.med24.dk/ er en onlinewebshop der sælger apoteksvarer og helsekost. Med24 blev stiftet af barndomsvennerne Nils Træholt og Kristian Brinckmann tilbage i 2005. Der blev oprettet kontor i garagen og lager i et udhus. Her 16 år efter er Med24 for længst vokset ud af garagen og udhuset og webshoppen har i dag mere end 18.000 forskellige produkter.

Da Mette Frederiksen i marts 2020 lukkede landet ned, startede en stor omvæltning for Med24:

  • Det hele begyndte, da regeringen lukkede samfundet ned tilbage i marts 2020. Herefter ville alle handle på nettet, og efterspørgslen på vores varer steg kraftigt. Hvorfor vi i løbet af få uger måtte ansætte mere end 50 personer for at håndtere de mange ordrer. Hjemsendte medarbejdere fra de omkringliggende virksomheder blev hentet ind, hvilket betød udfordringer for alle eksisterende medarbejdere, som lige pludselig måtte tage et større ansvar, siger direktør Nils Træholt.

Under Corona perioden voksede Med24 igen ud af deres lager, hvorfor de måtte anskaffe et lagertelt og den nærliggende gokarthal blev lejet, så den kunne omdannes til en ekstra pakkelinje, på rekordfart.

  • Vi oplevede at hele organisationen tog mere ansvar og voksede med opgaven, men det var også nogle hårde måneder, husker Nils Træholt.

Trods stor fremgang og en lærerig periode for Med24, så ser direktør Nils Træholt dog frem til en roligere tid;

  • Der blev næsten arbejdet i døgndrift og udfordringerne hobede sig op, men alle hjalp til og vi lærte på få måneder, hvad vi ellers ville lære på flere år. Vi ser dog frem til en roligere tid, når genåbningen nu heldigvis er i gang.

Så trods nogle hårde måneder, så konkluderer Nils Træholt dog, at alle opgaverne under Corona for Med24 var af positiv karakter, modsat de mange mennesker og virksomheder, som tabte på krisen.

 

Den tredje virksomhed som ligeledes oplevede mange opgaver af positiv karakter, under Corona, er RITO Garn & Hobby.

https://rito.dk/  sælger garn og hobbyartikler online. En branche der om nogen oplevede en kæmpe fremgang under Corona, da mange lige pludselig havde tid til at optage nye eller gamle hobbies. RITO blev opstartet tilbage i januar 2014 og har siden vundet flere fornemme priser for deres webshop. I 2019 modtog de Guldprisen, en af de fornemmeste priser i branchen. Og igen i 2020 blev de tildelt Børsens Gazelle for deres flotte vækst.

  • Vi har fundet alle ”hullerne i osten”. Vi var af den overbevisning, at vi havde helt styr på alle vores processer, men den enorme travlhed, som vi har oplevet i forbindelse med Corona, har vist os, hvor vi kan ændre arbejdsgange, siger Dennis Drejer indehaver af RITO

For RITO har Corona også resulteret i en optimering af deres arbejdsgange, specielt omkring hjemmearbejde, som har haft stor betydning. Ligesom det havde for mange andre danskere under Corona.

  • Vi har fået testet vores hjemmearbejde setup og sikret, at vi kan arbejde alle steder fra, siger Dennis Drejer indehaver af RITO.

Hjemmearbejdet har dog altid været en del af deres arbejdsgange, men nu har de formået at optimere måden de gør det på. Hvorfor det også bliver brugt mere nu.

RITO oplevede, under Corona, som sagt en enorm travlhed, som resulterede i en tredobling af omsætningen og en stigning i antallet af medarbejdere fra 37 til 120 da de var flest. I dag beskæftiger de 90 ansatte.

Den store stigning i medarbejdere, medførte dog også store problemer for RITO’s lager sammenhold.

  • Vi har også lært, at det er rigtig vigtigt at screene alle medarbejdere vi ansætter uanset hvor travlt vi har. Da Corona ramte ansatte vi 20 personer uden at have samtaler med dem. Det ødelagde vores sammenhold på lageret. Det har taget os over et år at bygge op igen, konkludere Dennis Drejer indehaver af RITO.

Dennis’ sidste kommentar; Vigtigst af alt er, at vi er kommet styrket ud på den anden side. Afrunder meget godt hele Corona perioden for alle tre virksomheder.

 

 

 

 

Hotel Phønix
FOF Vendsyssel
Kaffebaren
Aabybro pizza og steakhouse