Attrup Havne Café banner 1
pen og papir
Mortensens Mad
Springeren
AKKC
K.E.C. Jammerbugt Kulturcenter
Ertmansfisk

Demonstration i Aalborg er nu slut

 

Nordjyllands Politi meddeler, at ’Men in Black’-demonstrationen i Aalborg her til aften den 9. januar 2021 nu er slut. Fem deltagere blev anholdt og seks i alt sigtet. Demonstrationen larmede en del, men forløb ellers med nogenlunde orden.

 

Nordjyllands Politi melder, at de ca. 50-65 fremmødte under navnet ’Men in Black’ er færdige med at demonstrere i Aalborgs gader her til aften den 9. januar 2021. Politiet fulgte de sortklædte demonstranter tæt på hele turen.

Nordjyllands Politi meldte tidligere ud om demonstrationen: 

Gruppen ’Men in Black’ ønskede her til aften at gøre brug af deres grundlovssikrede ret til at ytre sig, og Nordjyllands Politi var fra demonstrationens start klar til at sikre, at den forløb fredeligt. 

Imidlertid kunne politiet allerede kort tid efter demonstrationens start i Kildeparken ved 17.30-tiden konstatere, at flere af de sortklædte fremmødte ikke gik til værks med den ønskede ro og orden og desuden afveg fra den aftalte rute.

”Status her kort efter klokken 18 er, at vi har anholdt fem deltagere, som er sigtet for at overtræde fyrværkeriloven, da de afbrændte fyrværkeri på ruten,” fortæller vicepolitiinspektør Sune Myrup.

”Det var vigtigt for os at etablere kontakt til deltagerne før demonstrationen og ridse retningslinjerne op, og det lykkedes vi med. Kort efter demonstrationens start begynder nogle af deltagerne så at brænde romerlys af og kaste med kanonslag, og vi konstaterer også, at demonstranterne afviger fra den rute, de har oplyst os. Så skrider vi ind med det samme, og det har en god effekt. Resten af demonstrationen forløber med nogenlunde orden,” evaluerer vicepolitiinspektør Sune Myrup, der var leder af politiets indsats her til aften.

Fem personer blev anholdt og i alt seks personer blev sigtet – alle for at overtræde fyrværkeriloven.

Sune Myrup forklarer, at politiets opgave i forbindelse med demonstrationen overordnet set har været at balancere to hensyn:

”På den ene side skal vi sørge for, at de fremmødte har mulighed for at gøre brug af deres ret til at demonstrere og ytre sig. På den anden side skal vi sikre ro, orden og tryghed og være klar til at gribe ind, hvis der bliver optræk til massiv uro,” forklarer Sune Myrup.

Han er derfor tilfreds med, at demonstranterne ophørte med at fyre fyrværkeri af, da politiet greb ind og i øvrigt forlod Kildeparken roligt, da demonstrationen var ovre.

’Men in Blacks’ demonstration varede fra ca. kl. 17.30-19.00.

 

 

Aabybro Guld og Sølv
My-Sandwich
Beauty by Kramer
Bilhuset Biersted A/S